Ellátási filozófiánk

A háziorvosi praxisom betöltése során a következő pontokat kívánom kiemelni:

  • Az orvostudomány területén végzett kutatások, valamint eddigi tevékenységem során szerzett tapasztalatok is azt támasztják alá, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a betegségek megelőzésére. Úgy gondolom, hogy némely betegségek mögött lelki eredetű zavarok állnak, ezért a betegek részére a háziorvosi rendelés keretein belül lélekgyógyászat és a pszichoterápia eszközeit is alkalmazom. Hiszem, hogy a lélek gyógyításával számtalan fizikai, testen fellelhető tünet gyógyszeres kezelés nélkül is orvosolható.

  • A rendelési idő keretein belül fizikoterápiát is alkalmazok. A fizikoterápia leggyakoribb feladata a kóros tünetek mérséklése vagy megszüntetése, illetve olyan kezelések megvalósítása, melyet más kezeléssel helyettesíteni, megvalósítani nem lehet. Ennek keretében akut és degeneratív ízületi elváltozásokat, gerincbántalmakat, izomfájdalmakat, különböző mozgásszervi betegségeket, sport és egyéb sérülések utáni rehabilitációs kezeléseket is végzek.

  • A test és a lélek gyógyítása mellett szerepel orvosi mezoterápia alkalmazása is. A mezoterápia olyan orvos-kozmetológiai eljárás, mellyel orvosi tisztaságú hatóanyagokat juttatnak a bőr mély rétegeibe. A módszer 3 alkalmazási területe az arcfiatalítás (mezolift), hajhullás kezelése és testkezelések (striák, cellulit, zsírpárnák eltüntetése, alakformálás).

  • A fenti gyógymódok mellett rendelési időben lehetőség van helyi infúziós kezelés igénybe vételére szükség esetén és idősek számára állapotfenntartás céljából is. Itt kiemelném, hogy a jövőben hosszú távon együtt kívánok működni a helyi idősek otthonával, hogy a bent lakók orvosi ellátása biztosítva legyen.

  • A jelenleg hatályos jogszabályok alapján jogosult vagyok kézipatika működtetésére is, melynek keretében a betegek már a rendelőben a gyógyszereken kívül vény nélküli készítményekhez, illetve gyógyhatású készítményekhez is gyorsabban hozzájuthatnak.

Dr. Faddi Zoltán Mihály
háziorvos