Mi is az a mezotherápia

Manapság egyre többet hallani, olvasni a mezoterápiáról. Ez a szépségiparban néhány éve teret nyert eljárás hatékonyságával és látványos eredményeivel méltán vívta ki a neki járó tiszteletet.

Mert hát mi is ez a mezoterápia tulajdonképpen?

A név alapvetően egy subcutan (a bőr alatti mélyebb rétegekbe szúrt) injekciós eljárást takar, melynek a célja különféle hatóanyagok, gyógyszerek bejuttatása az emberi testbe. A technika már csaknem 50 éve ismert, egy francia orvos (Michel Pistor) fedezte fel, kezdeti felhasználási területe kimerült izom és izületi fájdalmak kezelésében, két franciaországi orvosi egyetemen azóta is a kötelező kurzusok közé tartozik oktatása.

Körülbelül 20 évvel ezelőtt egy brazil doktornő felfedezte, hogy a zsírszövetekbe bejuttatott foszfatidilkolin hatására a kezelt szövet összezsugorodik, innentől fogva az eljárás diadalmenete a szépségszakmában töretlen.

Jelenleg a világon több tízezer orvos és kozmetikus alkalmazza a mezoterápiát. Maga a technika azóta gyakorlatilag nem sokat változott, hiszen az eljárás alapja továbbra is a bőr alatti különféle szövetek (zsír, kötőszövet stb.) injekciós kezelése hajszálvékony, pár mm hosszú tűvel. Az elmúlt évtizedben azonban a beadható anyagok száma 100 fölé nőtt, a kezelések indikációja is széles skálán mozog. Magában foglalja a műtét nélküli zsíreltávolítást, a hyaluronsavas kötőszöveti regenerációt, a hajhullás kezelését, illetve a narancsbőr végleges eltávolítását, hogy csak néhányat soroljunk a lehetőségekből amit itt helyben (háziorvosi rendelőnkben) el tudunk végezni.

A mezotherápia ennél is többet kínál Önnek! Kattintson a részletekért!

A foszfatidilkolin

1-Oleoyl-2-almitoyl-phosphatidylcholine_Structural_Formulae_V.1A foszfatidilkolin (lecitin) egy természetes, zsírszerű anyag, a foszfolipidek egyike, semleges és poláros lipidek természetes keveréke. A sejtfal fontos építőeleme, szükséges az emberi szervezet élő sejtjeinek optimális működéséhez, kiemelt szerepe van a csontvelő, az idegrendszer, a szív és a máj működésében, jelentős mennyiségben található a sejtmembránokban, az izmokban, az idegsejtekben és az agyban.

Tovább olvasom »

Narancsbőr

cellulit_labA narancsbőr vagy más néven cellulit a bőr középső rétegén, a kötőszöveten áttüremkedő zsír. Ez a bőrelváltozás apró gödröcskéket eredményez a test különböző pontjain, legveszélyeztetettebb területek a fenék illetve a combok. Ez a jelenség a nők 90%-át sújtja, ritka esetekben de a férfiakon is megjelenhet. Okai között említhető a mozgásszegény életmód, a testalkat,  az ösztrogén túltengés, a méreganyagok felhalmozódása.