Ráncfeltöltés

A ránckezeléseknél nagyon sokáig egyeduralkodó eljárás volt a Botox terápia. Ez egy idegméreg, ami képes lebénítani hosszú hónapokig az ideg-izom átmenetet, így a mimikai izomzatba beadva azt ellazítja, így a ráncok elsimulnak. Az eljárás egyik kellemetlen következménye természetesen az, hogy a mimikai izmok funkciója sérül, az arc természetes, finom mozgásai beszűkülnek.

Ezen hátrányok kiküszöbölésére kezdték el alkalmazni az arc ránckezelésében a hyaluronsavat. Ez az anyag egy nagy molekulasúlyú dimer polyszacharid, ami főleg a kötőszövetben, a sejten kívüli mátrixban található meg, kb. 15-20 gramm egy felnőtt emberben. Felelős a sejtek szaporodásáért, migrációjáért és az izületi felszínek fontos alkotóeleme.

A ráncokba történő beadásával egyrészt kötőszöveti regenerációt indukál, másrészt jelentős mértékű vizet köt meg, aminek következménye a kezelés során a bőr kisimulása, a ráncok eltűnése. Egyszeri kezelés szükséges, utána az eredmény kb. másfél-két évig tartós, mivel a hylauronsav folyékony implantátum formában kerül beadásra.

A mezotherápia ennél is többet kínál Önnek! Kattintson a részletekért!